Новини

Жътвена кампания 2018 е официално открита

21.06.2018 г., гр. Сливен. Началото на Жътвена кампания 2018 бе официално поставено в землището на с. Желю войвода, Област Сливен, под домакинството на стопанството на г-н Георги Радев, заместник-председател на УС на НАЗ и председател на „Сдружението на земеделските производители Хаджи Димитър” – Сливен. Националното откриване на кампанията по прибиране на реколтата се провежда за четвърта поредна година в атмосферата на традиционните обичаи и обреди, които този път представи Сливенският край.

На събитието присъстваха председателят на НАЗ г-н Костадин Костадинов, министърът на земеделието, храните и горите г-н Румен Порожанов, председателят на Комисията по земеделието и храните в Народното събрание г-жа Десислава Танева, кметът на Община Сливен г-н Стефан Радев, както и стотици гости и членове на НАЗ от цяла България.

Председателят на НАЗ г-н Костадинов приветства гостите на събитието и всички зърнопроизводители, като пожела лека жътва, спорно време, високи добиви и високи пазарни цени. Автентичният български ритуал по зажънване започна с водосвет за здраве и плодородие, последван от символичното събиране със сърп и паламарка на първия сноп класове под песнопенията на жътварките, и завърши с народни танци под звуците на фоклорната музика.

Коментирай:

comments

To Top