Новини

Министър Порожанов посети стопанството на Марин Илиев близо до гр. Съединение

12.04.2018 г., гр. Съединение. Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов посети днес стопанството на Марин Илиев близо до гр. Съединение. Марин Илиев е член на Съюза на зърнопроизводителите от Пловдив и отглежда ориз, пшеница, рапица, люцерна, грах и царевица.

На събитието присъстваха също председателят на сдружението и член на УС на НАЗ Людмил Работов и Ангел Вукодинов, както и ръководствата на Областна дирекция земеделие – Пловдив и Общинска служба по земеделие – Съединение.

По време на визитата домакинът подробно запозна министъра с процедурата за отчитането на потребяваното от земеделските производители гориво – доставката на гориво в стопанството, зареждане на селскостопанските машини, отчитането на зареденото гориво, както и подаването на информация до НАП.

Обсъден бе и проблемът за напояването, като министър Порожанов пое ангажимент за провеждане на работна среща с Напоителни системи ЕАД.

Ангел Вукодинов даде интервю за медиите, като акцентира върху доброто на този етап развитие на есенниците. В резултат на метеорологичните условия е забавена борбата срещу плевели и болести. Обезпокоителна също е закъсняващата сеитба на пролетниците, която неминуемо ще се отрази и върху очакваната реколта.

Коментирай:

comments

To Top