Новини

НАЗ избра своя стипендиант за 2022 година

Националната асоциация на зърнопроизводителите избра студентът, който да получи годишната стипендия  „Иван Генчев Танев“.

Изборът на комисията по отличието отреди Християна Христова, която след завършване на бакалавърската си степен в Аграрен университет – Пловдив продължава с магистратура в специалност „Интегрирано производство на полски култури“.

„НАЗ винаги е насърчавала младите специалисти и студенти в областта на растениевъдството! Българските учени и студенти в аграрните специалности доказват значението на науката в земеделието и доказват професионализма в този основен ресор на българската икономика. Приемете нашите сърдечни пожелания за професионални успехи, вдъхновение и нови покорени върхове в научните и практическите предизвикателства“, каза председателят на УС на НАЗ Костадин Костадинов при награждаването на Християна Христова.

Младата дама е родом от село Драгоево, община Велики Преслав. Избрала е да посвети своят професионален път в областта на селското стопанство.

„Радвам, че ще продължа професионалния си път в сферата на българското земеделие“, сподели Християна Христова.

За седма поредна година Националната асоциация на зърнопроизводителите обявява конкурс за стипендия „Иван Генчев Танев“. Отличието е учредено с Решение на Управителния съвет в памет на Иван Генчев Танев, председателстващ Тракийския съюз на зърнопроизводителите в периода декември 2011 г. – август 2014 г., и неговите изключителни заслуги за развитието и дейността на НАЗ.

Коментирай:

comments

To Top