Новини

НАЗ отбеляза 10-тата си годишнина с грандиозен форум

С традиционния си агро семинар по това време на годината Националната асоциация на зърнопроизводителите отбеляза своя 10-ти рожден ден. Мотото на мероприятието, утвърдило се като най-авторитетния форум в сектора, беше в контекста на цялостната политика на организацията – „Земеделие за бъдещето“.

Официалната част започна с филм, представяш историята на създаването на асоциацията и постигнатите успехи през годините от 2006 до днес, а след това председателят на асоциацията Светослав Русалов направи приветствие:
„През последното десетилетие ние заедно се борихме и продължаваме да се стремим към нашите общи цели, ясни правила и предвидимост за подобряване на условията на българското зърнопроизводство. Нека си припомним всички малки победи, които заедно постигнахме. Нека вперим поглед към новите хоризонти и да си обещаем да продължим общите си действия и за напред.

Резултатите от нашите усилия доказват, че вървим в правилна посока и имаме за какво да се гордеем. Не бива да забравяме, че това, което има значение, са нещата, които сме изградили и оставили за след нас“, обясни Русалов и представи новото лице на организацията – новото лого, което представлява стилизиран житен клас.

На сцената бяха поканени всички досегашни председатели на НАС: Румяна Ангелова, Ангел Вукодинов, Радослав Христов и Красимир Аврамов. След българския химн, форумът беше открит и последваха приветствия от зам. министър Васил Грудев и изпълнителния директор на ДФЗ- Румен Порожанов, както и от Емар Хемеке, земеделски съветник към посолството на Кралство Нидерландия у нас.

След последвалите поздравителни адреси, бе връчена първата стипендия, учредена в памет на Иван Генчев Танев. Тя е еднократна, в размер на една такса за обучение по магистърска програма. Получи я Пресиана Денчева Русева, студент в АУ Пловдив, специалност „Растителна защита“. Финалът на официалната част беше поверен на двойка малки танцьори, които също не пропуснаха да поздравят НАЗ за техния 10-ти рожден ден.
DSC_4344
Работната част на семинара имаше своето ударно начало с представянето на лекцията „Възможности за прилагането на технологията за директна сеитба в България, изнесена от гост лектора проф. Готлиб Баш от университета Евора в Португалия.

В двата дни на семинара водещи фирми в агро сектора представиха пред множеството присъстващи земеделци своите технологии и нови продукти за следващата стопанска година.

Коментирай:

comments

To Top