Националната асоциация на зърнопроизводителите ще открие официално Жътвената кампания на 1 юли в землището на област Плевен. Наред с Жътва 2021, Управителният съвет на НАЗ ще направи и традиционното зажънване на ръжта по проекта „Хляб на мира“.

Програмата започва от 11.00 ч. Домакин е Националната асоциация на земеделските арендатори в град Плевен.

Поканени на събитието са министърът на земеделието, храните и горите проф. Христо Бозуков, заместник-министърът на земеделието, храните и горите Явор Гечев и изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“ Борис Михайлов.

Предвидена е пресконференция за медиите.

Проектът „Хляб на мира” е европейска инициатива, в която се включват дванадесет държави от Централна и Източна Европа. Проектът стартира през 2012 г. като добитата ръж от полето около Помирителната църква в Берлин е изпратена до всяка държава-участничка. Така през 2013 г. се полагат първите ръжени семена на исторически важни места в 12-те държави.

НАЗ е официален партньор по Проекта за България от самото му начало. Традиционно всяка година представител на Асоциацията на зърнопроизводителите от различен регион на страната поема отглеждането на ръжта.

Повече информация за проекта можете да намерите тук!

[slideshow=7]