Новини

НАЗ отличи Сияна Петкова с годишната стипендия „Иван Генчев Танев“

10.12.2020 г.

Националната асоциация на зърнопроизводителите връчи годишната стипендия „Иван Генчев Танев“ на Сияна Петкова, студент на Аграрен университет – Пловдив в магистърската специалност „Растителна защита“.

Церемонията по отличието се проведе по време на онлайн конференция, на която присъстваха членовете на Управителния съвет на НАЗ и представители от различни сдружения на асоциацията.

„Както знаете за пета поредна година Националната асоциация на зърнопроизводителите обявява конкурс за стипендия „Иван Генчев Танев“. Отличието е учредено с Решение на Управителния съвет в памет на нашият колега и в чест на неговите изключителни заслуги за развитието и дейността на асоциацията ни. Вярваме в развитието на българската аграрна наука и се радваме, че всяка година виждаме все повече млади и амбициозни хора, които искат да продължат своя кариерен път в нелеката работа на земеделския сектор“, каза председателят на УС на НАЗ Костадин Костадинов.

„От малка бях сигурна, че ще уча в Аграрен Университет и се радвам, че ще продължа професионалния си път в сферата на българското земеделие“, сподели по време на срещата Сияна Петкова.

Конкурсът се провежда за пета поредна година и отличава отличник магистър в редовна форма на обучение, в областта на растителната защита, растениевъдството или аграрното инженерство.

Коментирай:

comments

To Top