Новини

НАЗ призовава за ефективно опазване на земеделската продукция

20. 05. 2019 г.

Националната асоциация на зърнопроизводителите призовава за спазване на българското законодателство по отношение на опазването на имуществото и продукцията на българските производители.

За поредна година ставаме свидетели на зачестили набези над земеделската продукция. Производителите се чувстват безсилни пред кражбите на собствеността и реколтата им.

Кражбите на земеделска продукция унищожават предприемаческата инициатива в селата, което води до обезлюдяването им.

Българският земеделски производител инвестира в селските райони, осигурява работни места, плаща данъците си към държавата и очаква ефективна защита на продукцията си.

Националната асоциация на зърнопроизводителите се обединява около каузата да се намери и приложи работещ модел за защита на частната собственост, основно право записано в Конституцията на Република България. Частната собственост, която е в основата на предприемачеството и пазарната икономика, трябва да бъде ефективно защитена.

Призоваваме държавата да обедини своите усилия в лицето на нейните правозащитни и правораздавателни органи. Важен партньор в процеса на защита има и местната власт.

Отново припомняме, че е необходимо да се намери начин да се защитят земеделските производители, които плащат осигуровки и данъци към бюджета на държавата и очакват държавата да застане в ролята си на върховен пазител на закона и реда.

Коментирай:

comments

To Top