Новини

НАЗ участва в конференция в рамките на Агра 2022

10.03.2022 г.

Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) участва в конференцията “Нови възможности за земеделието 2022” . Събитието бе част от семинарната програма на Международната селскостопанска изложба Агра 2022.

Изпълнителният директор на НАЗ Наталия Шукадарова приветства гостите и участниците в конференцията.

„Зърнопроизводителният бранш непрекъснато се развива и е обърнат към  иновациите и новите технологии, затова и нашите производители инвестират голям ресурс в тази посока. Във връзка с това, за нас ще бъде изключително интригуващо да проследим последните новости в сектора по отношение на технологиите в земеделието и вярваме, че с колегите от Агротех ще имаме интересни лекции за бъдещето на агро бизнеса и иновациите“, каза изпълнителният директор на НАЗ Наталия Шукадарова.

Лекция на тема „Нови възможности в земеделието 2022“ представи Мариела Йорданова, член на НАЗ.

„Поздравяваме новосъздадената организация „АГРОТЕХ“. Вярваме, че ще имаме интересно и резултатно сътрудничество“, каза Мариела Йорданова.

„Днес зърнопроизводството е от стратегическо значение и има принос във формирането на положителното външнотърговско салдо на страната. Част от предизвикателствата към сектора е новата ОСП и мястото на зърнопроизводството в Плана за устойчивост и възстановяване и в Стратегическия план. Сигурни сме, че в дебатите, дискусиите и становищата със заинтересованите страни, в които ние ще участваме активно, много от условията, параметрите и интервенциите ще претърпят промяна“, обобщи през гостите на конференцията Мариела Йорданова.

Коментирай:

comments

To Top