Новини

Националната асоциация на зърнопроизводителите беше домакин на среща на земеделски камари от Европа

12.03.2019 г., София

Националната асоциация на зърнопроизводителите беше домакин на Петата среща на земеделските камари от Регион „Три морета“, която се проведе на 11-12 март 2019 г. в хотел „Метрополитън“, гр. София.

По време на Форума беше подписано общо изявление относно бъдещето на Общата селскостопанска политика (ОСП), като документът беше подкрепен от земеделски организации от шест страни – България, Литва, Полша, Словакия, Чехия и Унгария. В нея се резюмира обединената позиция на всички тях относно въпросите, касаещи Многогодишната финансова рамка на ЕС, както и бъдещето на ОСП 2021-2027 г.

„Призоваваме определянето на тавана на директните плащания да бъде оставен като възможност за избор на държавите членки“, каза  по време на пресконференцията след подписването председателят на НАЗ Костадин Костадинов

В рамките на дискусията всяка организация представи своята позиция за бъдещето на Общата селскостопанска политика в навечерието на изборите за Европейски парламент през м. май 2019 г.

Гост в първия ден на Форума беше министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов. Участие взеха и партньорски организации от сектор земеделие.

Пълният текст на Общото изявление можете да прочетете тук.

Коментирай:

comments

To Top