Интервюта

ОБЕДИНЕНИ, СИЛНИ И УСПЕШНИ

* така накратко бихме охарактеризирали най-сплотената и мащабна неправителствена асоциация у нас – Националната асоциация на зърнопроизводителите. При изключителен интерес в рамките на два дни премина Шестият национален агросеминар в Гранд Хотел Пловдив, на който тържествено бе отбелязана 10-та годишнина от създаването на структурата.

Земеделската общност и бизнесът дават висока оценка на това събитие. Зърнопроизводителите са стожерът на българското земеделие, които вече 10 години отстояват правата си, сплотени в голяма структура. Честа да открие Шестия национален агросеминар имаше г-жа Румяна Ангелова, зърнопроизводител от Врачанска област, бивш председател на Врачанския съюз на зърнопроизводителите и председател на НАЗ. Официалната част на форума започна с филм, отразяващ историята и израстването на структурата от 2006 година до днес.

Пръв отправи поздравления към гостите и своите колеги г-н Светослав Русалов, председател на УС на НАЗ: През последното десетилетие се борихме заедно и продължаваме да се стремим към нашите общи цели. Резултатите от нашите усилия доказват, че вървим в правилната посока и имаме поводи да се гордеем. Поздравявам ви, че вече 10 години сме обединени и успешни, а това ни дава възможност да преодолеем предизвикателствата на новото време и постигането на общите цели –

ЯСНИ ПРАВИЛА И ПРЕДВИДИМОСТ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА УСЛОВИЯТА ЗА РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРСКОТО ЗЪРНОПРОИЗВОДСТВО.

Нека не забравяме, че нашето утре е кулминация на малките действия, които извършваме днес. Основната цел, която си поставихме бе подобряване на имиджа на НАЗ и в тази връзка ви представям НОВОТО ЛОГО НА НАЗ. Житният клас е нашата идентичност, представен в по-модерно стилизирано изображение, с нов дизайн и елегантен завършек.

Когато поех председателския пост си поставих огромната задача да продължа да работя за отстояване на интересите на зърнопроизводителите. Своя председателски пост поех от енергичната и амбициозна Румяна Ангелова, преди нея труден и дипломатичен мандат имаше Ангел Вукодинов. Той пое ръководството от „революционера“ на асоциацията Радослав Христов, а председателят, който пръв ни поведе е мъдрият Красимир Аврамов – посочи г-н Русалов.

* * *


След официалното откриване на семинара бе връчена и стипендията „Иван Генчев Танев“. Г-ца Пресиана Русева от Разград ще продължи да учи магистратура по растителна защита в Аграрния университет в Пловдив с предоставената стипендия. „Аз също бих искала да отправя пожелания и поздравления по случай 10-годишнината на НАЗ. Благодаря за голямата привилегия и чест да бъда удостоена със стипендия от асоциацията в памет на зърнопроизводителя Иван Генчев. Продължавайте да пишете своята незабравима история, да инвестирате в знания и да работите все така упорито за развитието на българското земеделие“ – посочи в знак на благодарност щастливата студентка.

Богата, наситена с интересна и полезна презентационна част, с много настроение и забава бе програмата на семинара. Много бяха щастливците и в организираната томпола. За пръв път тази година ръководството награди всички фирми, участници във форума.

Тържествената вечеря по повод 10-годишния рожден ден на НАЗ бе уважена от мин. Десислава Танева, която също си тръгна със специален подарък.

Източник: Агровестник

Коментирай:

comments

To Top