Новини

ОТВОРЕНО ПИСМО

ДО
Г-н БОЙКО БОРИСОВ
МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА Р БЪЛГАРИЯ
ДО
БРАНШОВИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ В СЕКТОР „ЗЕМЕДЕЛИЕ”
ДО
МЕДИИТЕ В Р БЪЛГАРИЯ
О Т В О Р Е Н О П И С М О
УВАЖАЕМИ Г-Н МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ,

В продължение на съвместния ни отговорен и белязан от компромиси от наша страна диалог с Правителството, се обръщаме отново към Вас.

Днес, 09.11.2011 г., на заседание на Парламентарната комисия по земеделие и гори при обсъждане на Проектобюджет 2012 г., Председателят на НАЗ зададе конкретен въпрос на Министъра на финансите и Вицепремиер на РБ дали той като такъв се отказва от подписа си под финансовата рамка за сектор Земеделие, която подписа 20 дни преди изборите.

Категоричният, публичен отговор на Министъра на финансите бе: „Да, отказвам се!”
Недопустимо наглото и безотговорно поведение на европейски държавник и махленската му заплаха към близо 120 000 земеделски производители: „ДА КРОТУВАТ, ЧЕ ДА НЕ ВАДЯ САТЪРА!” са основание демократично и отговорно да бъде поискана оставката на държавника, позволил си да подписва предизборно и с лека ръка да се отказва от подписа си след това!

Гражданското общество на земеделските производители пита:
Останалите държавници, подписали споразуменията със сектора, отказват ли се от отговорните си подписи?
Питаме: Г-н Премиер, ще продължи ли линията на съзнателно пренебрежение и ощетяване на сектора земеделие? Ще се докаже ли отговорното държавническо мислене с изпълнение на подписаните договорености?

Или гражданското общество на земеделските производители да прецени само колко струват преговорите, подписите и политиката за смачкване на работещи сектори и тези, които се мъчат да заработят в земеделието, докато не им се каже: МЪЛЧЕТЕ, ЧЕ ИНАЧЕ ПО–ЛОШО!?!

Оставаме в очакване на отговор от Министър-председателя на държавата, подписван като гарант на договорените споразумения.

Коментирай:

comments

To Top