Новини

Преговорите продължават и утре


Преговорите с правителството имат напредък, каза председателят на Управителния съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) Радослав Христов, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Утре обаче преговорите продължават в 9.00 часа в Министерството на земеделието. Идеята е да бъде подписано ново споразумение с правителството, чиито текстове се подготвят.
„Като председател на НАЗ изпълнявам решение на разширения управителен съвет и трябва да съгласувам договореното до тук, ако има получен мандат, ще финишираме преговорите с премиера и вицепремиера и министъра на земеделието и храните”, обясни той. Само ако разширеният състав на УС на НАЗ не подкрепи договореното от Христов, протестите ще продължат. Има постигнат консенсус по всички точки от исканията на НАЗ.

„Приключваме едни продължителни тежки разговори, с казани от двете страни доста неща”, обобщи министърът на земеделието Мирослав Найденов.

Правителството подготвят стратегическа рамка не само за тази година, посочи той без да уточни повече. По всяка вероятност ще бъде подписано споразумение утре, каза министър Найденов.
„Разпоредена е проверка и анализ на някои от нещата, които не са се случили до момента от нашите искания за това да не бъдат изпълнени поетите от правителството ангажименти”, посочи Радослав Христов. Проверката трябва да приключи до 10 дена и да стане ясно кой е отговорен. Проверката е в ДФЗ и отдела, който се занимава с директните плащания, уточни Найденов.

Преговорите тази вечер продължиха над три часа, в тях се е включил и премиерът Бойко Борисов. От думите на Радослав Христов стана ясно, че оставката на земеделския министър Мирослав Найденов не стои на дневен ред.

Коментирай:

comments

To Top