Новини

Студентка от пловдивския Аграрен университет спечели стипендията „Иван Генчев Танев” на НАЗ

НАЗ отличи обучаващата се в Аграрния университет – Пловдив студентка Пресиана Русева със стипендия „Иван Генчев Танев”. Носителката на наградата е и първенец на випуск 2016 г. с най-висок успех от бакалавърската специалност по растителна защита и продължава обучението си за придобиване на магистърска степен в същото направление. Наградата бе връчена от Председателя на НАЗ, Светослав Русалов, на 1 декември 2016 г. при откриването на Шестия Национален Агро Семинар на НАЗ в гр. Пловдив.

Студентката от Аграрния Университет - Пресиaна Русева със стипендия от НАЗ

Той приветства отличената, като подчерта, че освен чест, придобитата стипендия е и отговорност, и я призова да избере България за професионалната си реализация. От своя страна, Пресиана поздрави НАЗ по случай десетата годишнина и пожела на Асоциацията да продължава да пише своята незабравима история, да инвестира в знания и да работи все така упорито за развитието на българското земеделие.

Припомняме, че отличието бе учредено в памет на Иван Генчев Танев, председател на Тракийския съюз на зърнопроизводителите в периода декември 2011 г. – август 2014 г., и неговите изключителни заслуги за развитието и дейността на НАЗ. Решението за ежегодно предоставяне на стипендията, бе взето от УС на НАЗ в края на 2015 г., а конкурсът бе обявен за първи път през месец август тази година. Инициативата цели подкрепа и насърчаване на образованието и инвестициите в търсени от работодателите квалифицирани кадри в сектор Зърнопроизводство. Размерът на стипендията покрива едногодишната такса за обучение в рамките на магистърската програма.

Повече по темата тук.

Коментирай:

comments

To Top