На 26 октомври ще се проведе за поредна година Зърнена Академия, като тема на тазгодишната конференция е „Зърнените пазари през 2023 и отвъд – в непознати води. Проклятието на изчезващите маржове.“

Събитието ще се състои в к. к Златни Пясъци, Варна, в INTERNATIONAL Hotel Casino & Tower Suites.

Организатори са Агрикор и АгроПортал в партньорство с Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ), Българската асоциация на търговците на зърно и фуражи (БАТЗФ) и Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ).

Програмата на конференцията на 26 Октомври 2023 г. включва изключително силно присъствие на интересни гост лектори от България, Балканите, Черноморския регион, Европа и САЩ, сред които:

Левин Флейк, който е съветник по земеделие в Службата по селскостопански въпроси в Посолството на САЩ във Варшава, ще представи вижданията си за развитието на зърнените пазари в САЩ и екзотичната Австралия.

Добре познатият и популярен репортер и анализатор от Fastmarkets Agricensus – Маша Беликова, ще разкаже за безкрайните предизвикателства, свързани със зърнобизнеса в Украйна.

Модератор на този панел ще е Петър Димитров, основател на Агрикор и АгроПортал.

Ивайло Ненков от БГ Агро заедно със Серкан Кайъкчъ от Cosecha Yem ve Tarım Ürünleri Tic.A.Ş., Турция и Александър Лалич от Agricom Company Group, Сърбия както и Александру Неагу от Каргил, Румъния ще се фокусират върху Балканите и нарастващото им влияние върху глобалната търговия в тези непредвидими времена.

За първи път всички заинтересовани страни в българския зърнобизнес ще седнат на една кръгла маса за да проведат Големия разговор за българската зърнена индустрия.

Илия Проданов, Председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) ще представлява фермерите.

Пламен Иванов от ГудМилс (София Мел) ще разкаже за предизвикателствата пред мелничарската индустрия.

Паулина Дешкова от Вианд ЕАД ще представи сегмента на фуражите.

Цветан Илиев от Бони Холдинг ще сподели своя опит от гледна точка на животновъдите. Георги Алфахад от Олива АД ще даде поглед през призмата на маслопреработвателите.

Силвия Иванова от АДМ България ще модерира тази единствена по рода си и така необходима публична дискусия.

Като за финал ще поговорим за всичко извън земеделието и търговията, но с огромно влияние върху сектора.

Петър Балчев от ВФС Чартъринг ще разкаже за фрахтовия пазар в Черноморския басейн с оглед на волатилността в региона.

Хари Минихан, редактор от Argus Media, Нидерландия ще се включи за тенденциите и новините за пазарите на торове по света и в региона.

Иван Касинюк от АГА Партнърс, Украйна ще посочи проблемите пред търговията в региона и гледната точка на юристите.

 

Традиционно ще присъстват представители на всички водещи търговски фирми, местни представители на мултинационални компании, фермери, мелничари, преработватели, контролни организации, чартьори, браншови асоциации и много други.

Не пропускайте възможността да сте сред тях и да говорите за пазарите на пшеница, ечемик, царевица, слънчоглед, рапица, растителни масла, шротове и производни.

Онлайн регистрацията е активна. Побързайте да се регистрирате!

За повече информация или помощ при записвания:

e-mail: info@grain-academy.com ; телефон: 088 203 6660